Skärpning

Nu måste jag komma igång med bloggande igen.. Ska sätta mig och skriva ett inlägg om Rom eller om min och battes utvekling så fort som jag är klar med det sista skolarbeterna som är kvar innan sommarlovet nästa vecka! Måste prioritera det före bloggen.
 
Men kan iallafall skriva ett inlägg om dagens och gårdagens ridpass med bästa Batman. Igår så red jag ut med honom, planen var att träna kondition och övergångar skritt-trav-skritt-trav. Han skötte sig riktigt bra och lyssnade på hjälperna. Avslutade ridpasset med lite galopp på ängen utanför stallet innan jag skrittade av honom. 
Idag så var det intervaller som gällde. Började med att skritta och trava honom på ridplanen i 10-15 minuter innan jag red ner på ängen. Egentligen är det 2 ängar som går förenas genom en uppförsbacke. Skrittade ner till den nedre ängen där jag sedan travade runt honom lite så han skulle få känna på underlaget. Sen så började vi med galoppen. Mitt mål var att han skulle sträcka ut sig och ta stora galoppsprång även att han skulle använda bakbenen mycket. Intervallerna blev skritt-galopp-skritt-galopp osv. Red sedan ner på ridplanen och travade honom lite på nästan lång tygel. Det jag ville få ut av honom här var att han skulle sänka huvudet och leta sig framåt och lite neråt vilket han gjorde jättebra. Sen blev det skritt och en dusch och efter det kom belöningen. Lite morötter och grönt gott gräs, det hade han gjort sig förtjänt av.
 
Ett stort + till Batman idag som skötte sig exemplariskt. På onsdag blir det nog en barbacka skritt-tur beroende på vad andre skötaren gör med honom imorgon.

knäppte några bilder, men Hanni var lite roligare att kolla på tyckte han



Snygghästen<3

RSS 2.0